Jordemoderkonsultation med barselsmassage

Barselsmassage kan

* Behandle graviditetsrelaterede bækkensmerter, som stadig driller efter fødslen

* Behandle skævheder i korsbenet

* Løsne op i ømme skuldrer og nakke

* Give dig ”mor-tid”, hvor du får ro i dine tanker, kommer ned i din krop og får mere overskud til hverdagen som nybagt mor

Barselsmassagen er en helkropsmassage, der tilrettelægges individuelt, men som ofte vil lægge mest vægt på ryg, skuldre, nakke og arme, da disse områder bliver mest belastet når man har et nyfødt barn.

Når fødslen er afsluttet, bruger kroppen de kommende uger til at restituere sig selv. Nogle kvinder mærker stadig noget til de gener, man kan opleve under graviditeten, hos andre viser der sig nye fysiske udfordringer, fx fordi skuldrene og armene bliver ømme når man ammer og/eller bærer barnet meget. Desuden sker der store mentale forandringer. I den første tid med barnet kan lykkerus og tudeture afløse hinanden, og du vil opleve en øget følsomhed, som er vigtig for at du kan lukke dit barn ind i dit liv og dit hjerte. Tiden kan også være præget af bekymringer, fx om barnet trives og om du slår til som forælder. For at du kan være den bedste mor for dit barn, skal du også tage vare på dig selv.

En del af oplevelsen af at blive ”sig selv igen” efter graviditet og fødsel, er en veltrænet bækkenbund, så du kan holde på vand, luft og afføring og få et godt sexliv. Jeg kan vejlede dig i korrekt bækkenbundstræning og give ideer til en varieret træning, der tilgodeser de vigtige muskler i bækkenbunden. Bækkenbundstræning er vigtig uanset om du har født vaginalt eller ved kejsersnit.

Hvis du har behov for det, kan barselskonsultationen indeholde en efterfødselssamtale. Medbring gerne print af fødselsforløbet (kan fås ved henvendelse til fødegangen).

 

Læs mere om de andre tilbud herunder:

* Jordemoderkonsultation med gravidmassage

* Jordemoderkonsultation med fokus på samtale

* Jordemoderkonsultation med akupunktur

* Jordemoderkonsultation med fokus på balance i bækkenet (vejledning i øvelser til at optimere barnets indstilling i bækkenet)

* Barselskonsultation for mødregrupper

* Om behandlingerne generelt