Facebook

Opdateringer fra Mavens Mirakel

Jeg er meget taknemmelig for, at så mange besvarer min spørgeskemaundersøgelse omhandlende tilfredsheden med og effekten af mine behandlinger.
For lidt siden har jeg brugt nogle af tallene i et oplæg for nogle af områdets praktiserende læger. Det virkede som om netop disse dias vakte stor interesse:

Som det kan ses, mærker knap 95% en effekt i dagene efter behandlingen og knap 70% fortæller, at generne ikke kom igen i løbet af en hel uge efter behandlingen - det er da egentlig meget godt!!!

Oplever du også gener i din graviditet? Så kan du læse mere om mine behandlinger på min hjemmeside:
www.mavensmirakel.dk. Her kan du også booke en tid. Jeg glæder mig til at se dig! 🙂
... See MoreSee Less

View on Facebook

JORDEMODER-INFO #1

Når jeg har vagt på sygehuset, oplever jeg, at vi kan få en del henvendelser fra kvinder, som er usikre på, hvordan de skal forholde sig, når slimproppen er gået. Så min første JORDEMODER-INFO handler om slimproppen!

Hvad er slimproppen? Slimproppen er en mere eller mindre fast ”prop”, der sidder i livmoderhalsen i løbet af graviditeten. Når man bliver gravid, bliver slimhinden i livmoderhalsen tykkere og man får øget udflåd. En del af slimen danner slimproppen. Slimproppens funktion er at forhindre en infektion i livmoderen ved at danne en barriere for bakterier.

Hvorfor afgår slimproppen? Slimproppen afgår, når livmoderhalsen ”modnes”, dvs. at den bliver blødere og afkorter sig, og livmodermunden åbner sig lidt. Oftest sker dette i slutningen af graviditeten, fordi man har mange plukkeveer, eller når fødslen starter. Sammen med slimproppen vil der oftest ses en lille smule blødning, kaldt tegnblødning.

Hvordan kan jeg være sikker på, om slimproppen er gået? Slimproppen kan enten være en decideret ”prop”, som du kan høre falder ned i toilettet når du er ude at tisse. Hos andre viser den sig som noget meget sejt udflåd, og den kan også godt komme lidt i portioner.

Skal jeg kontakte nogen, når slimproppen er gået? Hvis du er længere henne end 37+0 uger, når slimproppen går, behøver du ikke ringe til sygehuset. Hos nogle går slimproppen i starten af fødslen, men hos andre kan slimproppen gå flere dage før fødslen. Afgang af slimproppen kan således ikke bruges som pejlemærke på, hvornår du går i fødsel. Hvis du er før uge 37+0 og du tænker, at din slimprop kan være gået, skal du kontakte sygehuset og måske komme ind til et tjek, afhængig af, om du har andre tegn på at din fødsel kan være gået i gang for tidligt.

Må jeg komme i svømmehal, når slimproppen er gået? JA, du må gerne gå i svømmehal eller karbad, efter slimproppen er gået. Barnet vil stadig være beskyttet mod infektioner, da det ligger inde i fosterhinderne. Hvis du derimod har vandafgang, skal du ikke gå i svømmehal (både for barnets men også for de andre badendes skyld, da der hele tiden vil sive lidt fostervand…). Du må dog godt komme i badekar under fødslen, selvom vandet er gået. I modsætning til afgang af slimprop skal du altid ringe til sygehuset ved vandafgang – for så er din fødsel i gang, og der skal lægges en plan for det videre forløb.

Har du flere spørgsmål til slimproppen? Kontakt mig her eller i en pb, så vil jeg rigtig gerne svare dig!

P.S. Jeg vil forskåne Jer fra billeder af slimproppen - til gengæld kan vi glæde os til, at storken snart vender tilbage... lad os se, om han har babyer med 😉
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mavens Mirakel har en ledig tid d 9/3 kl. 14.15 - ring eller skriv på 6083 2322 ☎️. ... See MoreSee Less

View on Facebook